Belső árnyékolók


design függöny


A roletták a belső textil árnyékolók legismertebb típusai.

Azon túlmenően, hogy árnyékolnak és megakadályozzák, hogy idegen tekintetek belássanak otthonunkba, jelentős dekorációs szerepet nyertek, így a modern lakberendezési trendek elengedhetetlen kiegészítőivé váltak. Nagy felületek, és tetőtéri ablakok árnyékolására is egyaránt alkalmasak.

Széles típus és színválasztéknak köszönhetően minden lakáshoz megtalálhatjuk a számunkra optimális megoldást.

A reluxa az egyik legnépszerűbb és legrégebben elterjedt árnyékoló.

Működtetése gyöngylánccal történik, amellyel el lehet forgatni vagy húzni a szerkezetet.

A karnis és a látszó alumínium alkatrészek színe jól igazítható a nyílászáró színéhez. A reluxa fényzárósága az új technológiáknak köszönhetően bárhová könnyen felszerelhető, ezért sok háztartás kedvelt árnyékolója.

Nem csak négyszög alakú hagyományos nyílászárókra szerelheti fel, hanem akár háromszög ablakokra is. Ha nincs rá szükség, teljesen felhúzható és nem zavar a szabad kilátásban.

A sávroló egyediségét a textilek felületén lévő sötétítő és fényáteresztő csíkok váltakozása nyújtja, így a két egymást követő sáv segítségével szabályozhatjuk a beáramló fény mennyiségét és az átláthatóságot.

Ha kedvünk tartja, akár teljesen betekerhetjük a textilt a tokba. A tokszerkezet és a textilek széles színválasztékának köszönhetően, az Atenád sávroló bármely stílusvilágú otthon és munkahely tökéletes kiegészítőjévé válik. Előszeretettel alkalmazzák a minimalista dizájnt megjelenítő enteriőrben.

Kinek ajánljuk?

  •     akik nem elégszenek meg a hétköznapi megoldásokkal, és otthonukban is az exkluzivitásra törekszenek,
  •     akik lenyűgözően szép és látványos árnyékolóra vágynak, amely önkéntelenül is odavonzza a tekintetet,
  •     akik nyitottak a modern lakberendezési eszközökre, és akik mernek különbözni.


A Firenzei rolót az egyedi megoldású, párhuzamosan futó, áttetsző anyag teszi különlegessé, melyet fényzáró textillapocskák kötnek össze.

Az árnyékoló nyitott állapotban lágyan hullámzó, S- lamellás zsaluzia szerű megjelenést kölcsönöz. Textillapocskáival szabályozhatjuk a kellő fény beáramlását, zárt állapotban teljes fényzárást érhetünk el.

A különleges textilek magas minősége és Itáliát megidéző mediterrán színvilága harmóniát és stílust csempésznek otthonunkba.

Modern vagy klasszikus enteriőrbe egyaránt kitűnő választás.


A szalagfüggöny tökéletesen alkalmas a nagy üvegfelületekkel rendelkező nyílászárók árnyékolására.

A lamellák elfordításával szabályozhatja a beáramló fény mennyiségét, melynek köszönhetően kellemes hangulatot varázsolhat helységeibe. A lamellák széles színválasztékának köszönhetően, otthonában is élvezheti a szalagfüggöny által teremtett hangulatos fény-árnyékot.

Rendkívül széles anyag és típus választék közül válogathat az egészen egyszerűtől a luxusig.

A karnisok legtöbb esetben a mennyezetre vagy az oldalfalra, a padlóval párhuzamosan kerülnek felszerelésre. A háromszög alakú nyílászárók esetében a karnist úgy kell elhelyeznünk, hogy az a padló vonalához képest egy adott szöget zárjon be. A ferde síkban elhelyezkedő karnisok exkluzív megjelenést biztosítanak otthonának.


A pliszé legnagyobb előnye a leggyakrabban használt árnyékolókkal pl.: redőny, reluxa, roletta stb. szemben az, hogy a szokványostól eltérő, különleges alakú vagy ívű nyílászárók árnyékolására is kíváló megoldást nyújt.

A pliszé kedvelt árnyékolója konyháknak, fürdőszobáknak, de előszeretettel alkalmazzák irodákban, télikertekben, valamint lakásokban is.

Mivel akár háromszög alakú, vagy kör alakú ablakokra is elkészíthető, de akár vízszintes felületekre is szerelhető, jól tűri a párás levegőt,ezért igen közkedvelt árnyékoló megoldás.

A lapfüggöny napjainkban nagyon kedvelt, korszerű szerkezet.

Praktikus és egyszerű, így egyaránt alkalmazható modern és klasszikus otthonunkban is. Tulajdonképp lapokból áll, melyek egy sínben csúsznak, és egymás elé helyezhetőek. A lapok színeinek, méreteinek és anyagainak váltakozásával még érdekesebbé, izgalmasabbá tehetjük árnyékolónkat.